Cinema Paradiso komt naar je toe!
Cinema Paradiso is een mobiele cinema die buren samenbrengt. Omdat samen een film bekijken gezelliger is! Elke maand nestelen we ons op een andere plek in de Brugse Poort en toveren die om tot een gezellige huiskamercinema. We kiezen telkens voor een hartverwarmende film. Komen kijken doe je gratis. Na afloop van de film kan je nog even napraten met een drankje aan democratische prijs.

Heb je suggesties of wil je graag met ons samenwerken, laat ons dit zeker weten. Want dit is een echt buurtproject! We zijn steeds op zoek naar enthousiaste buurtorganisaties of -initiatieven om de handen in elkaar te slaan én naar onbekende of originele plekjes om neer te strijken. Of we helpen graag bij het kiezen van een film en de praktische organisatie van een geslaagde filmavond voor buren in de Brugse Poort.
Via cinemaparadisobrugsepoort@gmail.com of op een van onze vertoningen zijn we makkelijkst te bereiken.

 

Wat vooraf ging…
In 2013 startten enkele enthousiastelingen met Cinema Paradiso. In samenwerking met Trafiek vzw toonden zij 16 fijne films in het Pierkespark en in de theaterzaal van bij’ De Vieze Gasten. Een overzicht vind je hier.

In 2015 zetten wij – Eva, Janne en Peggy – onze schouders onder Cinema Paradiso. Al van toen we de eerste filmvertoning bijwoonden, liepen we warm voor het idee van Cinema Paradiso. We vonden ’t zo gezellig! Toen we hoorden dat de eerste initiatiefnemers ermee zouden stoppen, moesten we dan ook niet lang nadenken om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Na drie jaar zijn we nog steeds enthousiast, maar gooien we het over een nieuwe boeg. Meer dan ooit is Cinema Paradiso een buurtproject. We vertrekken vanuit concrete vragen van buren, buurtorganisaties en -initiatieven en staan hen bij met raad en daad voor het verzorgen van filmvertoningen voor een breed (buurt)publiek op verschillende locaties in de Brugse Poort.

 

Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de erg gewaardeerde steun van de Stad Gent. We worden gesubsidieerd door Wijk aan Zet. Verder is ook de ongelooflijk enthousiaste medewerking van al onze partners erg belangrijk. Dankjewel!