Wat vooraf ging…

In 2013 startten enkele enthousiastelingen met Cinema Paradiso. In samenwerking met Trafiek vzw werden 16 fijne films getoond in het Pierkespark en in de theaterzaal van bij’ De Vieze Gasten. Een overzicht vind je hier.

Cinema Paradiso… the sequel

Wij zijn Eva, Janne en Peggy, drie bewoonsters uit de Brugse Poort. Al van bij de eerste filmvertoning die we bijwoonden, liepen we warm voor het initiatief van Cinema Paradiso. We vonden ’t zo gezellig! Toen we hoorden dat de initiatiefnemers ermee zouden stoppen, moesten we dan ook niet lang nadenken om zelf onze schouders onder Cinema Paradiso te zetten.

In het najaar van 2014 hebben we hard gewerkt. Films werden bekeken en geselecteerd, een nieuwe layout voor de posters en flyers werd ontworpen, decorstukken werden verzameld en organisaties in de wijk werden bezocht. Een nieuw concept en deze website zagen het licht!

Cinema Paradiso is een mobiele cinema die buren wil samenbrengen. Gewoon omdat samen naar de film gaan leuk is. Elke eerste woensdag of vrijdag van de maand nestelen we ons op een andere plek in de Brugse Poort en toveren die om tot een gezellige huiskamer. We kiezen telkens voor een hartverwarmende film over mensen en de soms vreemde dingen die ze uitrichten of meemaken. Komen kijken doe je gratis. Na afloop van de film kan je nog even napraten met een drankje aan democratische prijs.

Heb je suggesties, geef ons dan zeker een seintje. Want dit is een echt buurtproject!

 

Graag vermelden we nog even dat dit alles niet mogelijk zou zijn zonder de erg gewaardeerde steun van de Stad Gent. We worden gesubsidieerd door Wijk aan Zet. Verder is ook de ongelooflijk enthousiaste medewerking van al onze partners erg belangrijk. Dankjewel!